Dekorativ kartbild över kortrutten

Tidslinje över kortrutt och tonnage publicerad

Beslut tagna 2011-2023 inom kortruttsprojektet samt de som berör nytt tonnage i skärgårdstrafiken finns nu samlat på landskapsregeringens hemsida. Det rör sig om omfattande dokumentation i form av en tidslinje som tagits fram på begäran av Lag- och kulturutskottet samt Finans- och näringsutskottet vid Ålands lagting. 

Idag publicerade Ålands landskapsregering en tidslinje med tillhörande dokumentdatabas över alla beslut tagna på enskild föredragning till minister och i regeringens plenum samt även behandlingarna i Ålands lagting rörande infrastrukturprojektet kortrutt och nyinvesteringar i frigående färjor. Det är fråga om 188 beslut taga på föredragning till minister, 75 beslut tagna i regeringens plenum och 40 behandlingar i Ålands lagting under perioden 2011-2023. Tidslinjen innehåller nära 400 tidsposter och databasen innehåller över 800 filer fördelat på över 300 mappar. 

Avsikten är att samla besluten i en tillgänglig dokumentdatabas för att ge en bild av utvecklingen över tid. Tidslinjen, som är en begäran av Lag- och kulturutskottet samt Finans- och näringsutskottet vid Ålands lagting, går att hitta på landskapsregeringens hemsida, regeringen.ax, under Infrastruktur och kommunikationer, länk: Tidslinje 2011-2023 (regeringen.ax).

Pressmeddelande med en kort översikt finns bifogat till höger.

Kontaktperson:
Senior ingenjör Yvonne Österlund
Avdelningschef Fredrik Pettersson