Rättelse av temporär trafikreglering på del av landsväg nr 760 och viktbegränsning för bro över Flattö strömmen, Kökars kommun

Söndagen 20.10.2024 kl. 20:30 så kommer trafiken som ska över Flattö strömmen på landsväg nr 760 dirigeras om till en tillfällig bro över strömmen. Trafik på väg norrut har väjningsplikt för mötande trafik. Den tillfälliga vägen inklusive den tillfälliga bron över Flattö strömmen har en viktbegränsning på 3,5 ton per passerande fordon. Trafikregleringen sker medan den nuvarande rörbron byts ut. Trafikregleringen gäller till och med 25.10.2024, men kan upphöra tidigare om utbytet av den gamla rörbron är klart och den nya rörbron med anslutande vägar är redo för trafik.

Den 27.9.2024 skickades det ut ett trafikmeddelande om temporär trafikreglering på del av landsväg nr 760 och viktbegränsning för bro över Flattö strömmen. Då förutsättningarna för brobytet förändrats så ändras även utförandetiden och restriktionerna gällande viktbegränsning för passerande fordon. Genom det här trafikmeddelandet meddelar Landskapsregeringen att trafikmeddelandet som skickades ut 27.9.2024 inte gäller. 

Ålands landskapsregering uppmanar trafikanter att köra försiktigt och ta hänsyn till medtrafikanter och de som arbetar på vägen.