Bred samling kring arbetet med Åland som plats att arbeta och bo

Ålands landskapsregering bjöd under torsdagen in till presentation och workshop med temat Ålands attraktionskraft hos dagens och morgondagens arbetsgivare. Initiativet är en del av en större satsning och bygger på tre mätningar Åland medverkat i för att få en god kunskapsbas att bygga vidare på i arbetet med att öka Ålands attraktionskraft bland arbetstagare.
 

Hur attraktivt är Åland hos de yrkesgrupper det är allra störst brist på?
Vilka är våra styrkor – och vad behöver vi utveckla eller kommunicera bättre för att öka vår attraktionskraft?
Vilka drivkrafter har människor att flytta – och vad håller dem tillbaka?

Detta var frågor som drygt 40 representanter för åländska företag, organisationer och det offentliga slöt upp kring för att lära sig om och diskutera under torsdagen på Alandica. Marcus Andersson från Future Place Leadership redovisade det åländska resultatet i de tre mätningarna Talent City Index Sverige, Talent City Index Finland samt Talent City Index Livsstilsregioner. Tillsammans ger dessa detaljerad information kring hur Åland uppfattas och står sig i konkurrensen om presumtiva arbetstagare inom flera yrkesgrupper fördelat på olika geografiska områden i Finland och Sverige, samt också beteenden kopplat till dessa. 

Vad gäller den övergripande perceptionen om Åland bland respondenterna är styrkorna främst att platsen anses vara trygg och säker samt också ren och väl underhållen.  Uppfattningen är vidare att här finns gröna områden och fin miljö och det arbetas med miljöhållbarhet, samt att platsen erbjuder kultur och underhållning och sociala aktiviteter. Till Ålands nackdel är istället uppfattningen att jobbmöjligheterna är begränsade och så också utbildningsalternativen. Vidare får Åland lågt betyg för kollektivtrafiken.

Resultatet av mätningarna kommer att utgöra en viktig grund i det fortsatta arbetet med att förstå vilka målgrupper Åland bör prioritera och vilka insatser som behövs för att attrahera och behålla dessa. Insatsen kommer nu fortsatt främst att fokusera på att samla åländska arbetsgivare för att tillsammans med dem och genom tydlig och enhetlig kommunikation av Åland som plats öka vår attraktionskraft för kompetens och inflyttare.